LoveForWomens.com

Rok trajanja kozmetike - kako ga produžiti?

Rok trajanja kozmetike ukazuje na kog datuma možete koristiti kozmetičke.

Ali datum je označen samo ako je rok trajanja je manje od 30 mjeseci.

Na kozmetike, rok trajanja je preko 30 mjeseci, što ukazuje na dan nije obavezno.

Oznake na ambalaži kozmetike se odnose samo na neotvorene kozmetiku. Kada ste počeli da ih koriste, "lifetime" kozmetike smanjuje. Saznajte kako da sačuvate kreme, ruž za usne i maskara da prošire svoje rok trajanja.

Simboli na etiketama

  • M6 na kremu to znači da proizvođač garantira sigurno korištenje krema za 6 mjeseci.
  • oznaka "E" - je iznos u gramima ili mililitrima.
  • Slika od ruku na knjizi poziva na instrukcije.

Video: Kako je moguće da se prodavnica kozmetike

Rok trajanja kozmetike - krema i mlijeko

Nakon što otvorite paket krema, njegova rok trajanja je 6 mjeseci.

Video: Rok trajanja kozmetike

Mlijeko i tijelo balzama To se može koristiti dok se ne ponestane. Kozmetika za štavljenje ili treba biti izbačeni nakon završetka sezone. Oni su izloženi suncu, što ih čini neefikasnim filtera.

Kupiti kreme u teglicu sa lopaticom ili u bocama sa dozom. Ovo sprečava prodor bakterija u kreme.

Droga sa aktivne supstance se čuvaju na hladnom tamnom mjestu. Hitna potreba da se baci kozmetičke ako je postalo neprijatan miris ili kiselo. Na površini od kapi vode formirana pogoršali krem ​​ili žućkasto premaza.

Rok trajanja kozmetike - temelja

Rok trajanja kozmetike od 3 do 6 mjeseci. Što manje vode u svom sastavu, što duže možete ih zadržati.

Video: Kako odrediti rok trajanja kozmetike

To je najsigurnije koristiti tonske sredstva u tubi ili boce s aplikatorom. Temelj u staklenke pogoršati brže ako uzmete ga prstom umjesto špatulom. Pažljivo pokriti posudu s kremom nakon svake upotrebe.

Store kreme na tamnom hladnom mjestu. Hitna potreba da se izbaci tečnost, koja je promenila teksturu i čudne mirise. Bijele mrlje na površini kreme - siguran znak da je kozmetički proizvod se pogoršala.

Rok trajanja kozmetike - maskare i olovke

Rok trajanja maskare od dana korištenja - ne duže od 3 mjeseca. Maskara zgusnuti s vremenom, i za izmirenje četku bakterija.

Nakon svake upotrebe, operite četkom, ubacite ga u cijev oštar pokret (kada bočica ne padne zraka). Ne razrijediti maskara sa vodom ili pljuvačkom.

Olovke za oči i obrve imaju rok trajanja do jedne godine. Oni bi trebali okretati nakon svake upotrebe i izoštriti jednom nedeljno.

Video: Rok trajanja kozmetike. po mom mišljenju

Hitna potreba da se izbaci zadebljale tinte, koji zasuta trepavice, jer se može dobiti u oči i izazvati iritaciju. Bijele premaz na olovke - što je razlog da ih poslati na smeće.

Rok trajanja kozmetike - ruž i sjajilo

Rok trajanja tekućine ruževima i sjajilima od 8 mjeseci do 2 godine. Manje rok trajanja imaju puderasti ruževa koje sadrže brzo silikon sušenja.

To je najbolje da se prijave za usne sa četkicom ili aplikator, ne uklonite sve karmina (zbog izloženosti zapali brzo pogoršava).

Nikad ne uzimajte ruž sa prijateljem, zbog bakterijske flore razlikuje od tvoje (to je nehigijenski i mogu biti opasne po zdravlje). Hitna potreba da se izbaci ruž, ako je promijenio boju, postane čvrsta ili staje kada se primjenjuje. Prestanite da koristite zadebljale sjaj.

Rok trajanja kozmetike - prah i sjene

Svjež, kompaktni puder, rumenilo i pritisnuo hlad - najotporniji kozmetike. Ako ne dobijete vlage u njima, njihov rok trajanja je star oko 3 godine, a neki su čak i do 5.

Nakon svake upotrebe, u ravnini ili četkom aplikator. Obratite pažnju na kompaktni puder zaštitni film, odvajajući prah dimova. Zbog toga ćete patiti u kozmetičkoj višak znoja i masnoće sa dim.

Hitna potreba da se baci u prahu i rumenilo, ako napuste fleke na licu ili primjenjuje nejednako. Ako puder u prahu senke ili štap na poklopac ili roll, oni su neprikladni za upotrebu.

Nemojte koristiti kozmetiku, u kojem je datum isteka. Ona sadrži konzervanse prestati da radi, i materija počnu da se raspadaju.

Čak i ako se lijek ne izgleda slomljeno, gubi korisna svojstva. Kasni kozmetike može izazvati iritaciju.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Da li postoji prirodne kozmetike i kako da se za 10 sekundi!Da li postoji prirodne kozmetike i kako da se za 10 sekundi!
Uriage kozmetika (Uriage) - preporukeUriage kozmetika (Uriage) - preporuke
Krema protiv akni: pregled doma i prodavnica alataKrema protiv akni: pregled doma i prodavnica alata
Kako napraviti maskaru sa rukama? Prirodna kozmetika u trenduKako napraviti maskaru sa rukama? Prirodna kozmetika u trendu
Šminke - Kako odabratiŠminke - Kako odabrati
Pregled najboljih kreme za sunčanjePregled najboljih kreme za sunčanje
8 Mitova o kozmetici8 Mitova o kozmetici
Chapstick kod kuće - kuhanje tehnologija sa slikeChapstick kod kuće - kuhanje tehnologija sa slike
Domaće kozmetikeDomaće kozmetike
Korejski kozmetika - zašto BB krema tako popularan među ženama?Korejski kozmetika - zašto BB krema tako popularan među ženama?
» » Rok trajanja kozmetike - kako ga produžiti?

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve