LoveForWomens.com

Kako do kuće make-up - pravila i proizvodne baze

Sve čestitke!

moji prijatelji, kao što je obećao, početi sam da tiho napune svoje novu kolonu koristan post za sve one koji žele da počne da se uključe u proizvodnji kozmetike doma.

Video: Kako napraviti sapun - Kamila Secrets izdanje 68

Dugo sam mislio odakle da počnem, kako da to učine u početku je sve završio i došao do zaključka da se to objavi recept, i više se bave u pripremi domaće kozmetike to je nemoguće, ako ne znate pravila i osnove svoje proizvodnje.

Dakle, danas ćemo pogledati kako se to šminku ispravno i sigurno, gdje bi trebalo početi, šta da kupim i koje su glavne pravila poštuju.

Pogledajmo osnovna pravila i osnove za proizvodnju kozmetike doma. Oni će razgovarati o pripremi kozmetike za lice i tijelo (vrhnje, ruž za usne, ulje, serumi, losioni, tonici, itd)

RADNO

1) mora biti posebno opremljena, lako rukuje, radna mjesta za proizvodnju kozmetike doma. Najbolje od svega, ako se površina je prekrivena staklo, plastika ili keramike.

Ako želite dobiti kvalitetan i siguran proizvod, nije potrebno da se uključe u proizvodnji kozmetike na kuhinjskom stolu, gdje su tek nedavno smanjiti luk i oguliti krompir.

Na primjer, možete kupiti plastičnu ploču na stolu, ili velikim staklenim rezanje odbora, koji će se koristiti samo kao radnu površinu za izradu domaće kozmetike.

Video: šampon "aktivno ovlaživanje": Domaća kozmetika sa Natalia Afinogenova

Priborom i alatima

To bi bilo savršeno, ako možete kupiti kemijske laboratorijsko staklo, ali da bi to ne mogu svi, i ne moraju uvijek. Sva dodatna oprema za proizvodnju kozmetike kuće mogu se naći u kuhinji ili u običnim gvožđari.

To je najbolje da se stvori niz jela samo za izradu domaće kozmetike, čuvajte je u posebnoj posudi i ne koriste za kuhanje.

Jedini, ali pokušajte da ne koristi posuđe od plastike, posebno za zagrijavanje sastojaka u njemu.

Trebat će vam:

1) digitalne vage

Nisu svi recepti će biti potrebno precizno vaganje, neki mogu mjeriti žlice, ali postoje recepata koji bez utega će biti vrlo teško učiniti. Poželjno je da je to bio precizan skali do najbliže stoti grama.

2) Mjerenje kup i mjerenje kup

Video: Sapun od nule - (osnovna radionica) - Kamila Secrets Izdanje 62

mjerenje kašike

3) Hrana parobrod. To je uvijek moguće da se stvori improvizovani jela imam za te svrhe bilo idealno za djecu posudku.

4)MiniMixer ili puše agent za mlijeko. Tako malu stvar koju sam kupio na Amazonu za samo 200 rubalja. Kažu da su se brzo kvare, ali moj posao za gotovo šest mjeseci bez prekida.

5) više otporni na toplotu staklenu posudu i pehari topi komponente i da ih miješanje.

6) metal kašike (U idealnom nehrđajućeg čelika), staklo šipke za miješanje komponenti. Idealan desert na dužinu nogu.

7) Metalna sito, malter sa tučkom, mini rende, kapaljku, šprica

8) Mnoštvo silikonskih kalupa za proizvodnju pločica masaže, praline za kupanje.

9) možda trebati termometar za proizvodnju losione i sapuni konditorskih. Ja još uvijek ne imati.

10) Sve vrste tegle i boce za gotov proizvod kući šminku. Danas, oni se mogu kupiti od online trgovinama čak i jedna mala stvar. Prosječna cijena jedne boce od 10 rubalja.

Vremenom, ovaj set može proširiti, jer je širok spektar stvari i losiona za proizvodnju doma kosmetiki- sooo much!

Workplace Priprema

Koliko dugo će sačuvati vaš dom kozmetike i kako će biti sigurno za tebe ovisi o tome kako će biti u stanju stvoriti najviše čist radni prostor.

Prije nego što počnete, morate pripremiti vaše radno mjesto. Ukloniti sve nepotrebne, obrišite radne površine, pribor, ruke sa alkoholom. To može sipati u bocu sa dozom. To može biti 70% etil alkohol, ako to nije moguće koristiti 3% vodikov peroksid ili neki drugi dobar antiseptik.

Sva jela se moraju prethodno dobro oprati, sterilizirana i sušeno savršeno. To ne bi trebalo biti nikakve kapi vode. Obratite posebnu pažnju na pakovanje kontejnera, u kojoj ćete čuvati gotovog proizvoda. To mora biti savršeno čista, suha i obrisao sa alkoholom.

Težine i mjere

Za sve početnike, to je vrlo važno u proizvodnji kozmetike kuće, obratite pažnju na broj komponenti u receptu, sve precizno vagati i mjeriti. Ako želite da se zaista u procesu bez doživljava frustraciju to nije upalilo, ili žalim za pokvarene hrane, mjeriti i vagati sve tačan recept.

OSNOVE TEHNOLOGIJE PROIZVODNJE HOME COSMETICS

Prije proizvodnju, unutrašnju sastojci kozmetičkih proizvoda lomljenog, ako je potrebno, je težio, ili se mjere.

Basic, čvrsta ulja i voskovi se istopio samo u kadi vode u nemetalnih zdjelu. Nemojte koristiti u pripremi kozmetike mikrovalnu pećnicu.

Svi aktivni sastojci (vitamini, eterična ulja, pigmenti, stabilizatori, konzervansi) se dodaju prošle.

U proizvodnji dvije faze emulzije, vodena i faza ulje miješaju, grijani na istu temperaturu.

Video: Sapun od nule (hladno metoda) - Kamila Secrets Izdanje 23

SASTAV

U proizvodnji kozmetike doma koristi mnogo različitih sastojaka. Ovo je osnovni i eteričnih ulja, omekšavanje i hidratantnim agenata, emulgatori, konzervansi, antioksidansi. Dakle, prije nego što počnete proizvoditi domaće kozmetički proizvod, trebate uzeti u obzir svojstva njegovih komponenti, i svrha svakog od njih.

Zapamtite, najvažnije pravilo:

"Efektivna kvaliteta kozmetičke mogu dobiti samo uz upotrebu kvalitetnih komponenti."

Za informacije o tome kako da izaberete sastojke, gdje da ih kupe, a ono što osobine imaju, koliko se čuvaju kozmetike kući, ja ću objasniti u mom predstojećem člancima.

Ako imate nešto da dodate na ovu temu, ja ću biti jako drago ako podijelite svoje znanje u komentarima na ovaj post.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Majstorski nametanje šminkeMajstorski nametanje šminke
Egzotične kakao maslac grah i svojim jedinstvenim svojstvima za ljudskuEgzotične kakao maslac grah i svojim jedinstvenim svojstvima za ljudsku
Trepavice. Pravila za održavanje trepavicaTrepavice. Pravila za održavanje trepavica
Stvoriti obimne usne kuća s maskama, make-up i gimnastikaStvoriti obimne usne kuća s maskama, make-up i gimnastika
Kako znajući sastav proizvoda i bar kod, za procjenu faktora rizika, prirodno i sigurno kozmetiku?Kako znajući sastav proizvoda i bar kod, za procjenu faktora rizika, prirodno i sigurno kozmetiku?
Šminka OsnoveŠminka Osnove
Ljeto make-up: osnovna načelaLjeto make-up: osnovna načela
Sastav ruža za usneSastav ruža za usne
Sapuna kod kućeSapuna kod kuće
Home Beauty tajne, koje niste znaliHome Beauty tajne, koje niste znali
» » Kako do kuće make-up - pravila i proizvodne baze

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve