LoveForWomens.com

Simptomi SARS kod djece. Kako tretirati ARI kod djece?

Vrlo često, kada dijete ima prehladu, možete čuti od liječnika ove dijagnoze kao ARI (akutne respiratorne infekcije). I to je ne čudi, jer u prirodi postoji oko 300 virusa koji uzrokuju bolesti kod djece. Posebno osjetljiv na SARS malom djecom, koja je povezana sa smanjenim imuni odgovor, kao i faktora okoline. Loši uslovi zaštite životne sredine, kao i neuspjeh u skladu sa sanitarnim propisima samo promovirati širenje virusa, koji su spremni da se prebivalište u tijelu bebe. SARS učestalost u djece podiže prag u jesen i zimu, jer u ovom trenutku virusa najviše osjećaju ugodno u okruženju i početi aktivno razmnožava.

Video: Postupak akutne respiratorne virusne infekcije kod djeteta

Simptomi SARS kod djece. Kako tretirati ARI kod djece

ARI u djece: uzroci

Uprkos ogroman broj virusa koji mogu izazvati akutne respiratorne virusne infekcije kod djece, glavni uzročnik ove bolesti je respiratorne infekcije koje se mogu prenositi u vazduhu kapljica. Infekcija nastaje direktnim kontaktom sa nosilac infekcije. Virusi prodre u zrak u trenutku kada inficirana kija ili kašlje, i bez obzira na činjenicu da je u okruženju ove vrste virusa su brzo ubijen, rizik od zaraze SARS je vrlo visoka.

Zašto dijete često bolesni SARS

Trebam li biti uznemireni ako iz nekog razloga dijete je često bolestan SARS? Nimalo! Mala djeca razbole SARS dovoljno često, a to se ne smatra specijalisti patološko stanje, jer u ovoj situaciji to se ne radi o smanjuje imunitet na dijete, i čestom kontaktu sa zaraženim SARS-a. Tako da je klinac koji ide u vrtić ili školu, rizik od zaraze SARS je mnogo veća nego kod djeteta koje je dom školovala. Treba napomenuti da bebe su bolje zaštićeni od ove vrste virusa od starijih djecu, to se pripisuje činjenici da dijete u tom periodu i dalje je dojila i prima imuni zaštitu sa majčinim mlekom.

Video: Dr. Komarovsky: ARI tretman

Simptomi SARS kod djece ili simptomima akutne respiratorne virusne infekcije kod djeteta

Prvi SARS utiče na sluznicu djeteta, tako SARS simptomi kod djece uključuju: kašalj kod djeteta i curenje nosa. Pažljivo gledati bebu. Ako zbog jakog pijanstva dijete postane spor, gubi apetit i groznica, - onda je primarni simptome SARS-a kod djece. U nekim slučajevima, tjelesna temperatura može dostići nivo od 39 stepeni.

Prva stvar koju treba upozoriti - ovaj klinac pritužbe na jake bolove u grlu, koji je prvi simptom i vesnik SARS-a. Djeca u prvoj godini SARS je mnogo veći, napadi, i teške komplikacije mogu nastati protiv opće pogoršanje dobrobiti bebe, kao što su otitis media, upale pluća i razni oblici bronhitisa.

Tretman akutne respiratorne virusne infekcije kod djece: kako tretirati SARS kod djece

A sada malo o tome kako tretirati SARS kod djece. U većini slučajeva, liječenje akutne respiratorne virusne infekcije kod djece ne zahtijeva medicinski pregled, međutim, i kući treba voditi računa da se u skladu sa bebom u krevet, a temperatura u beba sobi ne bi trebao premašiti 20 stupnjeva, i relativna vlažnost najmanje 60 posto. Nakon tople i suv vazduh samo da doprinese širenje zaraze. Ako je dijete izgubio apetit, nemoj ga prisiliti da jede silom, najbolji lijek u ovom periodu će biti topli napitak za njega. I neka bude voćnih napitaka i čajeva su bogate vitaminom C (sok od brusnice, čorba kukova, sok od limuna i tako dalje.)

Video: Postupak akutne respiratorne infekcije kod djece

ARI u djece: droga tretman

ARI tretman kod djece uključuje korištenje droga, ali ne pribjegavaju upotrebe antibiotika, kao u ovom slučaju oni ne rade ništa dobro. Antipiretici treba dati samo ako je temperatura porasla na znak 38 stepeni i dijete osjeća jako bolesna.

Dijete razbolela SARS, nego za liječenje kašlja i curenje nosa?

Ako je dijete bolesno SARS, nego da tretira curenje iz nosa i da li je moguće koristiti dekongestivi? Za liječenje rinitisa tokom SARS nije potrebno da se aktivno koriste vazokonstriktornih padne za početak je bolje posegnuti za sredstva koja su zasnovana na morsku vodu ili slane ili fiziološke otopine za pripremu sebe. Nije neumjesno da pijem dalje kurs imunomodulirujuća lijekova i biljnih preparata. U slučaju SARS-a je praćen snažnim kašalj, dijete će trebati i za iskašljavanje medicine i biljnih čajeva, na bazi prirodnih sastojaka.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Citomegalovirus u trudnoći: norma, dekodiranje, Simptomi i tretmanCitomegalovirus u trudnoći: norma, dekodiranje, Simptomi i tretman
Vakcinacija protiv malih boginja - kada i gdje je toVakcinacija protiv malih boginja - kada i gdje je to
Djeca tuberkuloze. Simptomi, liječenje i sprečavanje tuberkuloze u djeceDjeca tuberkuloze. Simptomi, liječenje i sprečavanje tuberkuloze u djece
Istina i mitova o prehlade i gripaIstina i mitova o prehlade i gripa
Coxsackie virus kod djece: prevencija, simptomi, liječenjeCoxsackie virus kod djece: prevencija, simptomi, liječenje
Citomegalovirus infekcije kod djece: liječenje, simptomiCitomegalovirus infekcije kod djece: liječenje, simptomi
Kako ojačati imunološki sistem u djece: 10 Dokazana WaysKako ojačati imunološki sistem u djece: 10 Dokazana Ways
Pneumonija u djece (pneumonija): Simptomi i znaciPneumonija u djece (pneumonija): Simptomi i znaci
Crijevnih infekcija kod djeceCrijevnih infekcija kod djece
Virusne infekcije: prvih stvari prviVirusne infekcije: prvih stvari prvi
» » Simptomi SARS kod djece. Kako tretirati ARI kod djece?

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve