LoveForWomens.com

Sastav praha

Prah se odnosi na proizvode dekorativne kozmetike. Ona je s okusom fino podijeljeni homogena mješavina, koji se koristi ne samo za poboljšanje tena, ali i štite kožu od štetnog uticaja na životnu sredinu. Po sastavu u prahu može biti mineralna ili organska.

Sastav praha

U novije vrijeme, u prah se sastojao od pšenice ili rižino brašno, rižin škrob i olova, sve ove komponente imaju prilično negativan učinak na kožu. Oni apsorbuje izolaciju kožu, zbog čega narasla i proširenih pora. Moderni prah su vrlo različiti od svojih prethodnika u sastavu, tako da oni više ne imati takav negativan efekat na koži. Sada je sastav na kvalitetu praha sadrži mineralne osnove - talk kao i biljna brašna, bijele i crvene gline, kaolina, škrob, kalijev hidroksid, cvijet ulja, kao i razne arome mogu uključivati ​​aditiva i utvrđeni svile proteina. Olovo u modernom prah više nije uključena, je zamijenjena sa cink oksid.

Video: OPASAN !!! !!! kreme i prah !!!

Koja je glavna razlika između normalnog i mineralnim puderima

Struktura konvencionalnog praha uključuju prirodne i kemijske komponente, ali visoko kvalitetnih mineralnih prah se sastoji od prirodnih proizvoda - a-mineralna kamenja koji smrvljen na najmanju prah. Važno je napomenuti da čak i pigmenata boje, reflektirajuće čestice koje su dio kozmetičkih proizvoda su također izrađeni od prirodnih izvora. To je zbog reflektiraju svjetlost čestice koje su dio mineralnih prahu, koža postaje poseban bjelina, svježinu i shimmer. Neki proizvođači ne posebno pristojan zamijenjen biser mica i bizmut oksihlorid, uprkos činjenici da je ova komponenta i bezopasan, ali je kvalitet praha se značajno smanjuje. Iz tog razloga, važno je da pažljivo proučiti sastav stečenih u prahu, inače će morati koristiti niske kvalitete kozmetike.

Šta prah se može koristiti na dnevnoj bazi, i koji su najsigurniji prašak za kožu

Moderni prah su važan kozmetički proizvod, oni su neka vrsta odeće za lice. Prah štiti kožu od ultraljubičastog zračenja, prašine i neke štetne tvari, koje su sadržane u zraku. Međutim, nisu svi u prahu namijenjen za svakodnevnu upotrebu.

Video: korektor štete i koristi // Da li ton krema je loše za osobu temelj u

Za dnevnu šminku je bolje koristiti puder u prahu, jer se smatra da je najsigurniji oblik dekorativne kozmetike. Struktura takvog praha sadrži talk, prirodne boje i nekomedogennye emolijenasa koji nemaju nikakve štetne posljedice na koži. Sastav kompaktni puder su esteri masnih kiselina, od kojih su neke preparate, iz tog razloga, oni preporučuje samo povremeno ispravan šminku.

Također u prahu može imati terapeutski učinak, kao prah ima izražen antiseptik akcije, ali one nisu namijenjene za svakodnevnu upotrebu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Kako se prijaviti u prahuKako se prijaviti u prahu
Prašak za masnu kožuPrašak za masnu kožu
Kako odabrati nijansu puderaKako odabrati nijansu pudera
Pregled prah za masnu kožu - izabrati najbolje za sebePregled prah za masnu kožu - izabrati najbolje za sebe
U prahu ili korektor: šta odabrati?U prahu ili korektor: šta odabrati?
Masku kurkume lice: efekte na koži, koristite receptiMasku kurkume lice: efekte na koži, koristite recepti
Cijelu istinu o mineralnim šminkeCijelu istinu o mineralnim šminke
Kako odabrati puder za kombinaciju, problem i masnu kožuKako odabrati puder za kombinaciju, problem i masnu kožu
Kako korisno bijele gline - Pregled korisnih funkcija i savjete o primjeni za lice, kosu i tijeloKako korisno bijele gline - Pregled korisnih funkcija i savjete o primjeni za lice, kosu i tijelo
Kakao za kožu. maska ​​za lice sa kakao.Kakao za kožu. maska ​​za lice sa kakao.
» » Sastav praha

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve