LoveForWomens.com

Mioma: kada se dijagnoza - nije kazna ...

liječenje miomaMioma - zajedničke bolesti. Međutim, takva dijagnoza - ne kaznu, jer je tumor rijetko postaje maligna. Cure mioma može učiniti bez tradicionalne operacije - po uterinae embolizacija.

Ko dobija mioma?

Mioma se može pojaviti u bilo žena, bez obzira na dob. Ginekologa je pronaći svaka druga žena preko 40.

U nekim slučajevima, mioma ne proizvode nikakve simptome bolesti, a možete saznati slučajno, na primjer tijekom rutinskog pregleda. Ova dijagnoza ne znači uvek ozbiljan zdravstveni problem. Iako mioma - tumor, to rijetko pretvara u zlokachestvennuyu- ali rizik postoji. Stoga, doktor šalje uzorak tkiva za histopatološki.

Uzroci mioma

Ranije se smatralo da mioma se često pojavljuje kod žena, koji nikada nisu rodile. Ali tačan uzrok mioma još nije utvrđen.

  • Poznato je da imaju genetsku sklonost za nastanak mioma. Dakle, ako patite od ove bolesti vaša majka ili baka, vjerovatno je da mioma se dijagnosticira i vi.
  • Pojava mioma odsustvo hormonalne ravnoteže u organizmu, česte abortusa, teško rođenja.
  • Upotreba određenih lijekova i hormonskih kontraceptiva doprinosi do pojave mioma.

Simptomi mioma

Na početku mioma su gotovo bezbolno. može doći do naredne, sljedeće simptome:

  • povećanje broja menstrualnog fluida i većina trajanje menstruacijeliječenje mioma
  • ciklične maternice krvarenje
  • sindrom bol, i priroda bol može biti vrlo različite (bol lokaliziran u donjem abdomenu i donjeg dijela leđa)
  • bol crtanje bol, i općenito u cijeloj menstrualnog ciklusa
  • grčevi su simptom činjenice da tumor raste u sluznice maternice
  • postoje problemi sa mokrenjem - postaje sve češće, ali teško
  • pojava hronični zatvor, povezane sa mioma pritiska i kompresije rektuma

liječenje miomaAko će doktor biti sigurni da imate mioma, i nude tretman, ne porede vaš program postupanja s one koja se nudi sa svojim prijateljem sa istim dijagnoze. Svaka žena ima veličinu i vrstu mioma su različite i zahtijevaju drugačiji tretman.

Ako je tumor je mali i ne povećava u veličini za nekoliko godina (Pod ginekološki ultrazvuk kontrolu), liječenje se ne daje. Ona preporučuje godišnji pregled kod ginekologa. Neki mioma čine bend, ali postoje i singl, dostizanje veličine naranče. Proizvode se u različitim mjestima: neki rastu na noge izvana ili unutar maternice, dok drugi rastu u zidu.

Nelagoda ovise o veličini, lokaciji i broju mioma. Za većinu žena, to će biti dovoljno hormonalni tretman, kao što je prijem jednofazni kontracepcijske. Ponekad vam je potrebno pozvati t. N. umjetni menopauze. kasni menstruacija eliminiše krvarenja i čvorovi su smanjeni. Međutim, učinak hormonske terapije mogu se dobiti u maloj mioma veličine. Čak i moderni lijekovi mogu postići samo privremeni učinak, a nakon prekida lijeka u 67% pacijenata počinje rast mioma. I ova vrsta terapije se koristi za pripremu za operaciju.

Kirurško liječenje mioma

liječenje miomaAko mioma velike ili uzrok bol, krvarenje, često mokrenje, - mora se ukloniti.

Ako čvorovi su male i rastu na nogama, one se mogu ukloniti laparoskopija. Putem malih rezova u abdomenu, doktor umeće aparat opremljen hirurški instrumenti i minijaturni fotoaparat. Ovaj uređaj vam omogućava da uklonite čvorove iz materice. Ako mioma su veliki, oni mogu biti uklonjena kroz jedan veliki rez.

Ponekad blagi operacije (kada je rez samo čvorova). Skoro 30% pacijenata koji se podvrgavaju ove operacije, postoji recidiv bolesti, tako da, na žalost, moramo ukloniti cijelu maternicu.

Uterine arterije Embolizacija (EMA)

Uterine arterije Embolizacija za liječenje mioma izbjegava klasične operacije. Ova metoda se sastoji u tome da mioma se ne uklanjaju i protok krvi da se to zaustavi, što dovodi do zamjene mioma vezivnog tkiva. Stripped nutrijenata čvor smanjuje ili nestaje. Operacija traje u prosjeku 20 minuta, koji je održan u lokalnoj anesteziji, abdomena i rezove u optužbi. EMA za liječenje mioma vrši se u prvoj polovini ciklusa.

liječenje miomaKroz mali rez (1-1,5 mm butina kože) je uveden u arteriju tankog katetera. On služi za snabdijevanje posebne pripreme embotsionnogo (PVA), koja blokira krvne sudove koji hrane mioma. Ovakav način je visok izvođača u 98% slučajeva: mioma ne pojavljuju u više navrata, materice se uklanja, čuvaju plodnost zahtijeva kratki boravak u bolnici 1-3 dana.

U ovoj metodi mnogo prednosti. Prije svega, to vam omogućava da sačuvate materice. Prednosti treba da uključuju činjenicu da operacija ne zahtijeva rez trbušnog tkiva koje je neminovno sa tradicionalnim.

Mala punkcija (1,5 mm) u prepone leči brzo, Ne ostavlja ožiljak i omogućava samo nekoliko sati da se vrati u normalu. Nakon operacije, u bolnici se može prazniti sutradan, ali i tokom sedmice se preporučuje za uštedu energije i ne preopteretiti sebe. Međutim, kao i kod bilo koje druge tretmane, određene rizike tokom EMA je. Najozbiljnije moguće komplikacije - uterusa apsces. Prije nego pacijenti operacije upozorio o tome. Ali ako svi testovi koji se vode pred operaciju pažljivo, komplikacije ne javljaju.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Mioma tretman narodnih pravnih lijekovaMioma tretman narodnih pravnih lijekova
Spotting u menopauzi - kad kod doktora?Spotting u menopauzi - kad kod doktora?
Šta pink pražnjenja prije menstruacije?Šta pink pražnjenja prije menstruacije?
Spotting sredinom ciklusa: normalna ili bolest?Spotting sredinom ciklusa: normalna ili bolest?
Maternice adenomioza: tretman narodnih pravnih lijekova, simptomiMaternice adenomioza: tretman narodnih pravnih lijekova, simptomi
Borovaya materice u liječenju neplodnostiBorovaya materice u liječenju neplodnosti
Rizik od krvarenja nakon mjesec dana?Rizik od krvarenja nakon mjesec dana?
Mioma i trudnoćaMioma i trudnoća
Bolne menstruacije i njihovih uzrokaBolne menstruacije i njihovih uzroka
Mioma: šta je to, kako tretirati i kako strašno toMioma: šta je to, kako tretirati i kako strašno to
» » Mioma: kada se dijagnoza - nije kazna ...

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve