LoveForWomens.com

Wen Treatment - nove načine

izraslinaWen - benigni tumor sastavljen od masnog tkiva. Njihova medicinski naziv - lipom. Oni su meki i pokretne nodula koji se nalazi ispod kože. Wen često ima različita kapsulu, a koža iznad je normalno.

Talk obično su bezbolni i mogu postojati dugi niz godina. Njihove dimenzije su često ne više od 1-5 cm u promjeru, ali ponekad lipom mogu dostići i do 10 centimetara.

Zbog onoga što se dešava wen?

Uzrok Wen može biti blokade lojnih kanala ili ateroma. Oni se mogu pojaviti bilo gdje postoji masnog tkiva, to je zbog njega i razvijati talk.

Video: Metode uklanjanja lipomi (Wen): krioterapija, laser, metodom radio-talasa i fototerapija

Potpuno svoje razloge nauka još nije studirao, tako da je najautentičniji verziju svog nastanka smatra se da je zbog blokade otvaranja izlazu iz lojnih žlijezda. U narodnoj medicini, mnogi vjeruju da je razlog za njihovo pojavljivanje - to je začepljenje otrove tijelo, ali znanstvenih dokaza ove verzije još.

Wen se može javiti i kod muškaraca i žena bilo koje dobi. Ali oni su najčešće u žena u dobi od 30-50 godina. Oni mogu biti smješteni na bilo kojem dijelu tijela: lice, leđa, glava, ramena, kukova, itd Obično njihov razvoj odvija u potkožnom tkivu, ponekad se mogu pojaviti u Wen perirenalno, retroperitonealna masti, pluća ili rak dojke.

Tumor ima jasne granice, što je mekan i pokretne. Obično to ne izaziva nelagodu i bol čovjeka. Ali, ako je tumor postane prevelika, ona izaziva kozmetički defekt. Wen predstavlja benigni tumor, koji rijetko mogu ići na maligne fazi.

Wen tretman

izraslinaWen obično bez komplikacija i ne ometa normalno funkcioniranje ljudskog organizma. To je kozmetički defekt, koji ne zahtijeva uklanjanje. Jedini način na koji je moguće riješi Wen - hirurško uklanjanje sa kapsule. Self-uklanjanje je strogo zabranjeno, inače riskirate dobiti trovanje infekcije ili krvi. Pogrešan uklanjanje također može dovesti do relapsa.

Ako wen daje osoba neugodno, onda je njegovo uklanjanje ekspeditivno je od suštinskog značaja. Dok je sama po sebi bezopasna talk mali, oni izgledaju prilično ružne.

Wen također imaju tendenciju da rastu u veličini, Međutim, radi liječenja ponekad može isporučiti neke kozmetičke neugodnosti pacijenta. Running lipoma može narasti do 10 centimetara u promjeru i počnu da deformiše okolno tkivo, lojne i mlijeko žlijezde, remeti njihov rad. Stoga, ako je tumor velik, onda je njegovo uklanjanje je od suštinskog značaja.

izraslinaAko se tretman obavlja na vrijeme i ispraviti sve negativne posljedice za organizam nije. Ponekad wen mogu razviti komplikacije ili malignih lipom nastaje. U ovom slučaju, liječenje ne treba odlagati i potrebna operacija.

Wen tretman je kompletan je uklonjena, a pročišćavanje mjesta formiranja zaostalih simptoma.

Liječenje treba učiniti samo profesionalni lekari, da se izbjegne mogući recidiv. A klasičnom metodom za uklanjanje hirurške lipom vrši preko mali rez koji se obično izvodi u lokalnoj anesteziji. Sadržaj Wen ekstrudirani, a njegova kapsula ogrebao.

preventivne preglede svakih šest mjeseci treba sprovesti kako bi se spriječilo formiranje lampe ulja. Identifikuju novi rast je moguće pomoću X-zraka ili ultrazvučne opreme. Njegova simptomi su obično lako otkriti i ispao u ranoj fazi bolesti.

Novi tretmani Wen - uklanjanje

Danas, pored klasičnog hirurškog reza ukloniti lipom mogu koristiti radiofrekvencije, laserom ili metodu punkcije-aspiracije. Za razliku od starih metoda, nove metode ne zahtijevaju hospitalizaciju i omogućiti rad praktično bez krvi i bol. metodom radio-talasa je odličan za uklanjanje male wen.

izraslinaOva operacija je beskrvna i bez postoperativne komplikacije, i period rehabilitacije je 4-5 dana. To je vrlo važno da se ova metoda ne krše ljudska invalidnosti. Operacija ne zahtijeva šavovima, a rana zarasta bez ožiljaka.

operacija lasersko uklanjanje Wen ima slične efekte i efikasnost. vrlo brzo zarastanje rana nakon operacije, bez ostavljanja ožiljaka. Wen, daljinski laser ne ponovi. Ove operacije su pogodne za uklanjanje izraslina na licu i druge izložene dijelove tijela, jer je u 1-2 nedelje iz rane će biti gotovo.

Video: Wen tradicionalne terapije

metoda punkcija-Usisavanje se izvodi pomoću igle, koji se uvodi u tumor i čisti sadržaja. Međutim, ova metoda ima veliki nedostatak, jer Wen ljuska nije uklonjena i može uzrokovati ponovno formiranje tumora.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Bump iza uha (na vratu) djetetaBump iza uha (na vratu) djeteta
Šta je to i kako tretirati: na usnama bele tačkice ispod kože?Šta je to i kako tretirati: na usnama bele tačkice ispod kože?
Kako da biste dobili osloboditi od Wen na njegovom licuKako da biste dobili osloboditi od Wen na njegovom licu
Bijele talk na njenom licuBijele talk na njenom licu
Talk oko očiju i kako ih se otarasiTalk oko očiju i kako ih se otarasi
Zašto se masne globule formira ispod kože i riješi ihZašto se masne globule formira ispod kože i riješi ih
Zašto talk se pojavljuju na licuZašto talk se pojavljuju na licu
Kako da biste dobili osloboditi od Wen na njegovom licu u zemlji i kliniciKako da biste dobili osloboditi od Wen na njegovom licu u zemlji i klinici
Razlozi za Wen na tijelu, komplikacije i liječenjeRazlozi za Wen na tijelu, komplikacije i liječenje
Kako da biste dobili osloboditi od lampe uljeKako da biste dobili osloboditi od lampe ulje
» » Wen Treatment - nove načine

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve