LoveForWomens.com

Kašalj kod djeteta da povraća

Video: Kako da se kašalj djeteta

Mala deca su mnogo veći stepen skloni prehladama, nego kod odraslih, tako da stvari kao što su kašalj i curenje iz nosa u djeteta više nije strah od roditelja. Međutim, kašalj za povraćanje kod djeteta je zabrinutost u brizi roditelja jer takva reakcija nije sasvim normalno sa odraslom osobom stanovišta. Međutim, u većini slučajeva, majke plaše uzalud, kao kašalj, završava povraćanje se javlja kod male djece je sasvim uobičajeno i nije simptom opasne bolesti, roditelji često misle. Ali ipak isplati igrati na sigurno i pokazati bebu doktoru, barem za moje mir.

Video: Šta je kašalj u hripavca? - Dr. Komarovsky

Kašalj kod djeteta da povraća

Kašalj da povrati sa SARS

SARS u malu djecu, obično u pratnji groznica, kašalj i rinitis jak, što često završava povraćanjem, kada je snažno počeo. Stoga, da bi izbjegli takve komplikacije, treba odmah pružiti pomoć djetetu. Povlačenje simptoma će vam pomoći specijalnih lijekova i homeopatskih lijekova, kao i udisanje, koji olakšavaju beba suvi kašalj.

Ali, čak i ako ste učinili sve na vrijeme, a dijete povraćao nakon kašljanja napada, ne krivi sebe da se previde za mrvice. Činjenica je da se kašalj i geg centara u male djece su dovoljno blizu jedna drugoj. I to kašalj izazivati ​​povraćanje kod djeteta - to je sasvim normalno.

Glavna stvar - ne dozvolite da bolest ide svojim tokom, na prvi znak prehlade u djece doktora. Imajte na umu da počeo kašalj može uzrokovati bronhitis, za koje je potrebno više ozbiljan tretman.

Kašalj za povraćanje u prehlada

Uzrok kašlja na povraćanje, dijete može služiti kao običan hladno. Kao što znate, djeca još uvijek ne znaju kako pravilno i samostalno očistiti sinusa, tako sluz nakuplja i spušta na zadnjem zidu larinksa. Prema tome, postepeno akumulira, zbog čega je djetetu kašalj, što je izazvalo geg refleks. Stoga, ne treba pažljivo pratiti kako bi se osiguralo da je beba vysmarkivalsya vremena, operite mrvice nos i spriječiti sluz udisanja.

Obratite pažnju na dah mrvice. Ponekad curenje iz nosa ne pokazuje očigledne znake bebe suho nos, ali sluz mogu akumulirati duboko u sinusima, što otežava disanje djeteta i može dovesti do kašalj i povraćanje.
Kašalj za povraćanje alergije.

danas alergije kod djece sasvim uobičajeno. To može izazvati kao cvjeta u proljeće ili pogrešno prehrambenoj industriji, kao i sve vrste kemikalija i lijekova. Često alergije uzrokuju kašalj koji se završava u povraćanje. Pomoći vašem djetetu, morate utvrditi koje izaziva bolest. Za to je potrebno da se obrati doktoru koji će provoditi odgovarajuća ispitivanja i propisati antihistaminike.

Kada zaista vrijedno brinuti?

Pored toga, kašalj za povraćanje, dijete može biti dokaz takve ozbiljne bolesti kao što je veliki kašalj. Uprkos činjenici da je danas skoro sva djeca su vakcinisana na vrijeme od ove zarazne bolesti, a šanse da je tamo uhvatiti, ali velikog kašlja u vakcinisane djeca su blage. Često prethodi dug period prehlade, nakon što je dijete postoji jak kašalj koji se završava u povraćanje.

Video: Kako tretirati kašalj kod djeteta? - Dr. Komarovsky

Od uobičajenog velikog kašlja mogu se razlikovati od karakterističan zvuk koji čini dijete na kraju svake epizode. Takvi napadi mogu trajati nekoliko minuta, oni su u pratnji gušenja i povraćanja.

Kašalj lijekova se ne može ukloniti, tako podmukla bolest zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju. U cilju da otkrije potrebno donijeti posebne testove (kultura), i terapije, koja traje nekoliko tjedana.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Sapi u djece: Simptomi i tretmanSapi u djece: Simptomi i tretman
Kako tretirati kašalj kod novorođenčadiKako tretirati kašalj kod novorođenčadi
Da li je moguće primijeniti mast dr mama za djecu? Šta akcija ima?Da li je moguće primijeniti mast dr mama za djecu? Šta akcija ima?
Kako tretirati kašalj u trudnoćiKako tretirati kašalj u trudnoći
Kašalj Liječenje folk pravnih lijekovaKašalj Liječenje folk pravnih lijekova
Kako tretirati suhog kašlja kod djeteta?Kako tretirati suhog kašlja kod djeteta?
Velikog kašlja kod djece simptomi, znakovi, dijagnoza i liječenjeVelikog kašlja kod djece simptomi, znakovi, dijagnoza i liječenje
Mi se bavi djetetom od bronhitisaMi se bavi djetetom od bronhitisa
Kako tretirati opstruktivnog bronhitisa u djeceKako tretirati opstruktivnog bronhitisa u djece
Kako ublažiti kašalj kod djeteta kod kuće?Kako ublažiti kašalj kod djeteta kod kuće?
» » Kašalj kod djeteta da povraća

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve