LoveForWomens.com

Kako živjeti s alergijom na pelud?

Samo čekaju da prođe cvatnje sezone nemoguće je - potreba da preduzme akciju, inače to može dovesti do astme.

trava alergije na polen

Ono što često izaziva alergije na pelud

 • Polen breze prije nego što se čini na listovima. Vrhunac u aprilu i maju.
 • Bokvica - njegova koncentracija polena u vazduhu je visok od maja do avgusta.
 • Pelin. Najveća koncentracija polena u vazduhu je u avgustu.
 • Hazel već moglo smetati alergije od februara.
 • Bilja, kao i žitarice, pylyat od sredine maja do jula.

trava alergije na polen

Simptomi polenske groznice

Simptomi se javljaju prvenstveno u cvatnje periodu određene biljke. Alergije obično traje do 6 tjedana. Onda je nestala, da se ponovo vrati u isto doba godine. Najčešći simptomi alergije na polen sljedeće biljke.

Video: Live zdrave hrane i alergija !. provokatore proizvoda. (2016/05/17)

Alergijskog konjunktivitisa. Na prvi osjetio sam peckanje i svrab, naročito u unutrašnjem kutu oka, gdje će najviše prašine. Onda oči počnu suza, natečene kapke, pojavljuje se crvenilo, razvija fotofobija. Vremenom postoji curenje iz nosa. Obično simptomi nestaju kada je vanjski stimulans je ispao. Alergijskog konjunktivitisa, za razliku od zaraznih - bolest nije zarazna.

trava alergije na polen

Video: Live zdrav! Hay groznica - alergije na pelud

Alergijski rinitis (prehlade). Glavni simptomi - začepljen nos, vodenast pražnjenja. Sluznice nosa pale, a ne crveno kao prehladu. Curenje iz nosa u pratnji čestim paroksizmalne kijanja, golica u grlu. Ako se alergijski rinitis ne liječi, može dovesti do razvoja astme, upala sluznice i česte infekcije respiratornog trakta. Astma, poznat i kao alergijska upala bronhija - je produženo upalnih stanja dišnih putova. Manifestovani napada daha, kašalj, teško disanje i osjećaj stezanja u grudima. Astma se razlikuje od uobičajenog kašalj koji uzrokuje iznenadni napadi obično tokom sna usred noći i ranog jutra. To može trajati mnogo godina, ponekad i za život. Srećom, postoje efikasne droga, omogućavajući da se ublaže neprijatne simptome bolesti. Oni vam omogućiti da vode aktivan život.

Tretman alergije na polen

Ako primijetite koji svake godine u isto vrijeme, simptome gore navedenog, obratite se lekaru. On će imenovati odgovarajuće lijekove. Ako je to nedovoljno, obratite se alergolog, koji će provesti sveobuhvatnu dijagnozu i propisati liječenje.

trava alergije na polen

Kože testovi mogu odrediti upravo ono što je polen drveća ili trave alergije. Najmanje sedam dana prije ispitivanja treba prestati sa uzimanjem antihistaminika i protuupalni lijekovi. Alergijske testovi se provode u klinici. Oni su isti kao i kod alergija na hranu. Imunoterapija se primjenom alergen, uz postepeno povećanje doze. Tijelo navikne na to i prestanu oštro reagirati na njegov izgled.

Terapija počinje sa minimalnom dozom alergena. Potom i nedjeljnik doza se povećava sve dok ne dostigne tzv doza održavanja. Toku liječenja svake godine treba ponavljati.

Video: Alergija na polen. Prevenciju i liječenje proljeće alergije

Imunoterapija se vrši unapred na početak cvjetanja osjetljivosti organizma na specifičnu pelud postaje minimum. Imunoterapija je kontraindicirana na najmanji znak pogoršanja. Antihistaminici inhibiraju djelovanje histamina baze materijal proizveden u tijelu tijekom alergijsku reakciju. Histamin - "začetnik" simptoma alergije. Antihistaminici su dostupni u tablete, sprejevi ili kreme. Oni se prvenstveno koriste za liječenje alergijskog rinitisa i kožnih manifestacija alergije (dermatitis). Da pokupi drogu pomaže doktor.

trava alergije na polen

Kako živjeti s alergijom na pelud

 1. Provjerite kalendar oprašivanju biljaka. Možete smanjiti ga i sačuvati za budućnost. U opasnoj sezone gledati na televiziji i radiju informacije. Ako znate da u ovim danima polena ima posebno jake koncentracije u vašem području, uzeti lijek, a zatim zatvorite prozor.
 2. Pokušajte što je više moguće da se ne izlazi iz kuće prije 11 časova. U periodu od cvjetnica izbjeći čak i kratkog boravka u prirodi - u parku, u šumi, pa čak i samo na travi u dvorištu.
 3. Drži se dalje od ribnjaka i polja. Imajte na umu da se posmatra najjača koncentracija polena u vazduhu u sunčanoj i suvo vjetrovito dana.
 4. Soba prozračite najbolje nakon kiše ili vecherom.V ovaj put, koncentracija polena u vazduhu je minimalan. Svakodnevno mokro čišćenje u stanu. Tepisi u ljeto je bolje da se okrene i stoji na balkonu.
 5. Stigavši ​​kući, presvuku, istuširati se ili barem oprati lice. Još bolje - da isprati nosne sluznice i suze na oči.
 6. Kada vozite auto ili putovanje vlakom, prozori treba uvijek biti zatvorena.
 7. Izlazak na ulicu na sunčano ili vjetrovitim danima, uvijek nose sunčane naočale. Kontaktne leće za ovaj period je bolje zamijeniti čaše.
 8. Kada planirate odmor, izaberite mjesto gdje je u periodu od koncentracije polena je minimalna. Bolje je da idem na more ili planine. Idealno - da ide u cvetanja-biljka alergeni u drugoj klimatskoj zoni. A ako jako teško učiniti, djeca mogu sigurno poslati u logor.
 9. provesti liječnik propisuje tretman pred početak sezona polena.

Video: Kako da biste dobili osloboditi od alergije na ambroziju, pelud, ambrozije?

trava alergije na polen

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Konjuktivitis kod djece: Simptomi i tretmanKonjuktivitis kod djece: Simptomi i tretman
Bagrem - dobra i korisna svojstva bagremaBagrem - dobra i korisna svojstva bagrema
Curenje iz nosaCurenje iz nosa
Alergijski osip na kožiAlergijski osip na koži
Tablete od alergija tokom trudnoće (, lijekovi, droge)Tablete od alergija tokom trudnoće (, lijekovi, droge)
Alergija na sunceAlergija na sunce
Da li je moguće izliječiti alergiju narodne lekove?Da li je moguće izliječiti alergiju narodne lekove?
Hladno alergija na licu i njegov tretmanHladno alergija na licu i njegov tretman
Komorowski - prva pomoć za alergijske reakcijeKomorowski - prva pomoć za alergijske reakcije
Što je alergija kod djece, i kako ga liječiti?Što je alergija kod djece, i kako ga liječiti?
» » Kako živjeti s alergijom na pelud?

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve