LoveForWomens.com

Datumi - jedan slatki dar prirode

datumiSkoro svako od nas pokušao datuma, ali ne i svi je predstavio ovaj proizvod u vašoj svakodnevnoj ishrani. Po pravilu, koristimo termin kao poslastica povremeno.

Međutim, u vruće zemlje datumi su vrlo važni i popularni proizvod. Tu je ovo voće je zaslužan sa puno pozitivnih osobina, kao što su podrška za zdravlje i povećanje očekivanog trajanja života.

mišljenje da Termini su vrlo koristan proizvod, pridržavaju i nutricionisti, koji redovno savjetovati da uvedu ovaj proizvod u meniju umjesto slatkiša.

Korištenje datuma

Korisni svojstva smokve naći naših predaka, koji uz pomoć voća tretira tuberkuloze, benignih i malignih tumora, i raznih zaraznih bolesti. Osim toga, datumi su poznati po svojoj sposobnosti da pozitivno utiče na mentalne aktivnosti čovjeka.datumi

video: "jedemo prekrasna" Elena Koros: datumi punjena mesom

Phoenicia - a hranjivi, ozdravljenja i dijetetskih proizvoda. Njegova korisnost je ekvivalent za žitarice korisnost.

Često, ovaj slatki proizvod se preporučuje za žene u trudnoći, kao i djecu i odrasle.

Da bi se poboljšala okus tamarinda, može se potopiti u toplo mlijeko neko vrijeme.

Između ostalog, datum je bogata proteinima Domaćin i punjene orasima, maslac ili krem ​​proizvoda postaje neophodno povećati nivo proteina u organizmu.

povijest seže

Čovječanstvo je uzgaja smokve dugo vremena, Na primjer, stanovnici arapskih zemalja su počeli da koriste ovaj proizvod za pre oko 7000 godina. A u Izraelu tokom arheoloških iskopavanja, arheolozi su pronašli sjeme datum u objektu, što je više od 2000 godina. Sjeme i nikle i dokazao da je sjeme datum, koji je zaslužan za posebno korisna svojstva, a koji je nestao prije oko 500 godina.

datumiU Egiptu, crteži Tamarind krase zidove grobnica faraona i drevni Vavilon termin se koristi za proizvodnju octa i vina. Termini se smatraju glavnim hrane Beduini su ih koristili u svježe, sušeno ili sušeno obliku. Arapi išli u rat, oni su s njima najmanje dva torbe datuma, kako bi se održala svoju snagu i izdržljivost.

Većina palmi raste u arapskim zemljama. Najosnovnije dobavljač termin je Saudijska Arabija. Osim nje, uzgoj i prodaju datuma na velikih razmjera, koja se bavi takvim zemljama - Egipat, Iran, Irak, Libija, Maroko, Sudan, Sirija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Alžir, Bahrein.

Nema sumnje da su datumi se uzgajaju u drugim dijelovima svijeta, poput Australije, SAD-a, Meksika i drugih zemalja. Sorte datuma mnogo, ponekad čak i stručnjaci u ovoj oblasti ne može odmah odrediti vrstu jednog ili drugog datuma dlana.

Sastav datumi

Phoenicia - je voće koje sadrži puno hranjivih tvari i vitamina. Njegova meso ima željeza, fosfora, magnezija, amino kiseline, proteina, vitamina A i C i mnoge druge hranjive tvari. Vjeruje se da je na desetine datuma, jeli tokom dana, ona može pružiti ljudskom tijelu dovoljno bakra, magnezija, sumpora, 50% dnevne norme željeza i 25% kalcija.

Ali nutricionisti su došli do zaključka da je 1 šolja mleka + 1 dan - minimalni skup hranljivih materija za ljude jedan dan.

Žižule sadrži 23 vrsta aminokiselina, toliko nemaju mnoge druge korisne proizvode. Šećer sadržaj, datum je na prvom mjestu među ostalog voća - 65% šećera. Šećer sadržan u Finikeu, korisne za ljude, jer se sastoji od glukoze i fruktoze.

Ono što čini datuma?

datumi

Stanovnici arapske zemlje koriste datum za pripremu mnogih jela i gotovih proizvoda. Oni su napravljeni od paste datuma, koji ne pogoršava tokom godine, datumi se koriste i za pripremu raznih pića, žitarice, peciva i još mnogo toga.

Svježe voće se može koristiti kao dodatak u voćne salate, pečenje, itd Od tamarinda prave med, alkoholna pića, šećer. Usput, datum šećer je mnogo korisnije od šećerne trske ili šećerne repe.

Termini su poznati po tome da ne sadrži holesterol te se preporučuje za bolesti probavnog sistema. Imaju svojstva za čišćenje creva i korisni su u creva.

Ali može postati patogen infekcije, nepravilnog skladištenja! Termini imaju ljepljive površine, tako da ne treba čuvati na otvorenom, a u lonac, a prije upotrebe pažljivo oprati.

Korištenje datuma

Korist datuma, ljudi su otkrili odavno i mi smo koristili ovog voća za prevenciju i liječenje raznih bolesti:

datumi
 • povećanje muške seksualne energije;
 • poboljšanje sistema za varenje;
 • prevenciju bolesti kardiovaskularnog sistema, zbog visokog sadržaja kalijuma Datumi;
 • poboljšanje ljudskog mozga;
 • povećan imunitet u borbi protiv virusa i infekcija;
 • plućne tuberkuloze i drugih respiratornih bolesti, kao smokve pomažu ukloniti sluz;
 • smanjenje rizika od malignih bolesti;
 • paraliza lica;
 • umora i slabosti;
 • dijabetes;
 • kako bi se olakšalo rođenja i proizvodnju mlijeka u žena nakon porođaja;
 • da riješi viška kilograma, mijenjanje datuma slatkiša.

Video: Kineski žižule (žižule žižule) sazrijevanje

Na osnovu takvog lista datuma komunalnih, ispada da datumi - lijek za mnoge bolesti. A zašto ne jesti ove ukusne voće, ako je tako korisno?

Tekst - gajsovna

Udio u društvenim mrežama:

Povezani
Nova usluga organske hrane iz Gwyneth PaltrowNova usluga organske hrane iz Gwyneth Paltrow
Zeleni dijetaZeleni dijeta
Termini: koristi i šteteTermini: koristi i štete
Phoenicia - "energija" voća. Koristi i štetePhoenicia - "energija" voća. Koristi i štete
Da li postoje meda ishrane i općenito - da li je moguće da jedu med za mršavljenjeDa li postoje meda ishrane i općenito - da li je moguće da jedu med za mršavljenje
Kako korisno sušeno termin za zdravljeKako korisno sušeno termin za zdravlje
Mogu li dobiti termin za mršavljenje i dijeta, koliko možete pojesti u jednom danuMogu li dobiti termin za mršavljenje i dijeta, koliko možete pojesti u jednom danu
Termini - korisna svojstva, koristi i štete od datumaTermini - korisna svojstva, koristi i štete od datuma
Najkorisniji sušeno voće. Koristi. Kontraindikacije.Najkorisniji sušeno voće. Koristi. Kontraindikacije.
Zašto trebate jesti datuma, a ono što su tako dobro za naše zdravlje?Zašto trebate jesti datuma, a ono što su tako dobro za naše zdravlje?
» » Datumi - jedan slatki dar prirode

LoveForWomens.com
Ljepota Veze Psihologija Zdravlje Moda & Style Kozmetika Frizure i frizure Maske Dijete Sport i fitness Kulinarstvo Sve